Pizzasnacks met gerookte tofu
Groene, krokante pizzasnacks met gerookte tofu. De juiste snack die ook nog eens lekker vol groene groenten zit.
- ca. 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 16 snacks:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 150 g gerookte tofu, in kleine blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook geperst
- 1/2 prei, in dunne ringen gesneden
- 2 el Olijfolie
- 50 g doperwten
- 100 g vegan kaas, geraspt
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Tofu, knoflook en prei in de olijfolie bakken en met zout en peper op smaak brengen. Als laatste de doperwten toevoegen.
-
Stap 3
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het deeg 1 keer in de lengte en 3 keer in de breedte doorsnijden, zodat er 8 rechthoekjes ontstaan. Deze rechthoeken diagonaal doorsnijden zodat er 16 driehoeken ontstaan.
-
Stap 4
De deegstukken met de vulling beleggen en bestrooien met de vegan kaas. Laat de randen een beetje vrij..
-
Stap 5
Bak de pizza onderin de oven in ca. 15 min. goudbruin. Na het bakken met peper op smaak brengen.
Hou je van pittig? Kruid dan de groenten met wat cayennepeper.