Recept: Pizzaring
0 Bewertungen
- 20 - 25 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g met saus 200 g
- 200 g tomaten in blokjes gesneden. (de zaadjes eerst verwijderen)
- 100 g spek in blokjes gesneden
- 150 g fetakaas in blokjes gesneden
- 100 g mais
- 100 g groene olijven zonder pit
- 3 bosui gesneden in kleine ringen
- zout en peper
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C.
-
Stap 2
Het deeg direct uit de koelkast afrollen en verwerken.
-
Stap 3
Werkblad met bloem bestuiven, deeg omdraaien, het bakpapier verwijderen en op de bakplaat leggen.
-
Stap 4
Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de helft van het deeg. Beleg dit deel met de ingrediënten tomaat, bosui, spek, mais en olijven.
-
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper. Brokkel de feta er overheen en rol het pizzadeeg vanaf de lange zijde op.
-
Stap 6
Leg de gevulde rol, met de deegrand naar onderen, in een rondje op de bakplaat en druk beide uiteinden aan elkaar tot een ring.
-
Stap 7
Snij de deegring aan de bovenkant een aantal keren licht in, maar niet helemaal doorsnijden.
-
Stap 8
In de voorverwarmde oven ca. 20 - 25 minuten afbakken.