Recept: Pizzakrans met chili con carne
- 20 - 25 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400g
- 2 el Olijfolie
- 1/2 ui, gepeld, in kleine blokjes gesneden
- 400 g gehakt
- 100 g tomaten, in grote blokjes gesneden
- 1-2 chilipepers, ontpit en fijngesneden
- 2 el tomatenpuree
- 2 el paneermeel
- 100 g maiskorrels uit blik, uitgelekt
- 150 g kidneybonen uit blik, uitgelekt
- 1/2 tl verse oregano, fijngehakt
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Fruit de ui in de olie. Gehakt met tomatenpuree ca. 5 min. met de ui mee braden tot het vocht verdampt is. Goed laten afkoelen en met chili, tomatenpuree, paneermeel, mais en bonen mengen. Met zout, peper en oregano op smaak brengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen.
-
Stap 4
Het mengsel tot een deeglengte rol vormen, op de onderste helft van het deeg leggen en oprollen. Met de naad naar beneden tot een ring vormen en de uiteinden met elkaar verbinden en licht aandrukken.
-
Stap 5
De ring ca. alle 4 cm insnijden, maar niet doorsnijden.
-
Stap 6
In het midden van de oven in 20 - 25 min. afbakken.
In het midden van de krans een schaaltje met guacamole of een andere saus plaatsen.