Recept: Pizzadeegpakketjes
met gebraden kip
0 Bewertungen
- ca. 25 min.
- 220° C
- 210° C
- ca 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 100 g kippenvlees zonder bot, in kleine stukjes gesneden
- 200 g groenten naar keuze (erwten, maïs, wortels, …) gekookt, kleingesneden
- 1/2 ui, fijngehakt
- 1 knoflookteen, fijngehakt
- 3 el Olijfolie
- 1-2 el tomatenpuree
- Zout en peper gemalen
- bieslook, fijngehakt
- Bloem om te bestuiven
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220⁰ C. (boven/onderwarmte) voorverwarmen.
-
Stap 2
Ui en knoflook licht fruiten. Voeg de tomatenpuree toe en blus af met 4 el water. Met de overige ingrediënten vermengen en op smaak brengen.
-
Stap 3
Deeg direct uit de koelkast bewerken, met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen en in zes gelijke vierkanten snijden.
-
Stap 4
De vulling over het midden verdelen en diagonaal de ene hoek naar de andere vouwen. Met de tanden van een vorm de randen goed aandrukken. Met meel bestuiven en in de oven op het middelste rek ca. 25 min. goudbruin bakken.
Tip
Tip met kliekjes: restjes van gebraden runder-, lams- of varkensvlees kunnen goed in plaats van braadkip gebruikt worden. Ook kunnen de pakketjes goed gevuld worden met tonijn uit blik en fruit.