Recept: pizzabrood met zalm
5 Bewertungen
Dit zomerse pizzabrood met zalm is ontzettende lekker bij een frisse salade of als gerechtje bij de barbecue. Het ideale fingerfood voor een gezellige terrasavond.
- 20 - 25 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- of 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 250 g ricotta
- 70 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 tl tijm gedroogd
- 125 g gerookte zalm, in reepjes gesneden
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 kleine rode ui in ringen gesneden
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven / onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Ricotta, parmezaan en tijm goed mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen op de bakplaat. Mengsel gelijkmatig over het pizzadeeg verdelen, daarbij een rand van ca. 2 cm vrijhouden. Zalm, paprika en ui daarover verdelen. Pizzadeeg in de breedte van onderaan oprollen. De rol met een scherp mes om de 2 cm goed insnijden (niet doorsnijden). Ieder 2de deegstuk omklappen.
-
Stap 4
Bak het pizzabrood onderin de oven in 20 - 25 min. goudbruin af.