Recept: Pizzaballetjes met prosciutto en tonijn
- 20 - 25 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor ca. 24 balletjes:
- 2 rollen Tante Fanny Vers PIzzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- of 2 rollen Tante Fanny Vers Pizzadeeg Rustiek 400 g met potje saus 200 g
- 10 basilicumblaadjes, fijngehakt
- olijfolie om in te vetten
- 12 plakjes Prosciutto
- 125 g mozzarella, in kleine stukjes gesneden
- 12 cherrytomaatjes gehalveerd
- 2 el Olijfolie
- 1 el verse rozemarijn, grofgehakt
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 125 g tonijn in olijfolie, uitgelekt
- 1 rode ui fijngesneden
- 50 g knoflookboter, gesmolten
Voor de Prosciuttovulling:
Voor de tonijnvulling:
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven- / onderwarmte voorverwarmen. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit. Snij beiden deegrollen 2 keer in lengte en 3 keer in breedte, zodat er 12 vierkantjes per deeg ontstaan.
-
Stap 3
Bestrijk elk vierkant met wat tomatensaus en bestrooi met basilicum.
-
Stap 4
Beleg 12 vierkantjes met 1 tl mozzarella, 1 plakje prosciutto en een halve cherrytomaat. Bedek de andere 12 vierkantjes met 1 tl tonijn en 1 tl rode ui. Vouw de punten naar binnen en druk de openingen dicht. Maak er vervolgens balletjes van.
-
Stap 5
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Plaats de deegballetjes losjes met de opening naar beneden in de ovenschaal.
-
Stap 6
Besprenkel de prosciutto-balletjes met olijfolie en bestrooi met Parmezaanse kaas en rozemarijn.
-
Stap 7
Bak de balletjes in het midden van de oven gedurende 20 - 25 min. Bestrijk de tonijnballetjes na het bakken met knoflookboter.
Vul de pizzaballetjes ook eens met ham en mierikswortel of gepekelde pepers.