Recept: Pizza Stromboli
- ca. 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- zelfgemaakte pizzasaus (of uit een potje)
- 1/2 bol mozzarella, in stukken
- 2-3 plakken achterham
- 6 plakken salami
- 2 jalapeno pepers in ringen
- 1/2 groene paprika, in reepjes
- 2-3 takjes verse oregano, grof gehakt
- 40 g Parmezaanse kaas
- 1 ei, geklutst, om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.
-
Stap 2
Bestrijk het deeg met saus maar houdt langs de lange kant een strook van 4-6 cm breed leeg.
-
Stap 3
Beleg met de ham, salami, mozzarella, jalapeno, groene paprika, oregano en de helft van de Parmezaanse kaas.
-
Stap 4
Vouw de korte randen van het deeg iets naar binnen over de vulling en rol het geheel op tot een mooie strakke rol.
-
Stap 5
Bestrijk het deeg met de ei en bestrooi met de resterende helft van de Parmezaanse kaas. Snijd inkepingen in het deeg. Dit is belangrijk om het deeg ook in het binnenste van de rol te laten garen!
-
Stap 6
Bak onderin de oven 18-22 min. goudbruin en gaar.
-
Stap 7
Laat een beetje afkoelen en snijd de rol in stukken. Deze kun je bijvoorbeeld lekker dippen in de rest van je tomatensaus of je eigen gekozen snacksaus.