Recept: pizza met gegrilde groenten
Deze zomer veranderen we in een bbq pizza party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste pizza op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.
- ca. 20 min.
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 1 krokante pizza met gegrilde groenten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 150 g tomatensaus
- 1 kleine rode ui, in ringen
- 125 g mozzarella, geplukt
- 1 tl Oregano, gedroogd
- 100 g gegrilde plakjes courgette
- 100 g gegrilde reepjes paprika
- Paar blaadjes verse basilicum
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bereid de barbecue voor volgens de instructies . Pizzasteen op de grill leggen, deksel sluiten en de barbecue voorverwarmen gedurende 15 minuten tot 200°C.
-
Stap 2
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op een omgekeerde bakplaat en knip het overtollige bakpapier af. Zorg ervoor dat je onze temperatuur specificaties volgt, zodat het bakpapier niet kan verbranden.
-
Stap 3
Verdeel de tomatensaus over het deeg, laat rondom een rand van 1 cm vrij. Bestrooi met uienringen en mozzarella en bestrooi met oregano.
-
Stap 4
Leg het deeg op de pizzasteen met behulp van de bakplaat of een pizzaschep en sluit af met de deksel.
-
Stap 5
Bak de pizza in ongeveer 20 minuten goudbruin en beleg de pizza met de gegrilde courgettes, gegrilde paprika en blaadjes basilicum.
Graag wat meer pit? Strooi dan wat geraspte Pecorino kaas voor het bakken over de pizza.