Recept: Pizza met gegrilde aubergine
- ca. 15 min.
- 250° C
- 225° C
- ca. 40 min.
Ingrediënten:
- 1 pak Tante Fanny pizzadeeg 400g met saus 200 g
- 1 aubergine
- zout en peper
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 75 g spek
- 4 el Olijfolie
- 1/2 tl venkelzaad
- 1 el tomatenpuree
- 250 ml gezeefde tomaten
- 1/2 el balsamico
- 2 bollen mozzarella
- 1/2 bosje basilicum
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 250° C.
-
Stap 2
Was de aubergine en snijd hem in plakken van ca. 1/2 cm dik. Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat de plakken ca. 30 minuten in een vergiet uitlekken.
-
Stap 3
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd het spek zeer fijn. Verhit 2 el olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit er de ui, de knoflook en het spek ca. 5 minuten in. Voeg het venkelzaad en de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten.
-
Stap 4
Blus af met de gezeefde tomaten. Kook de saus op laag vuur 30-40 minuten en roer regelmatig. Breng op smaak met zout, peper en de balsamico.
-
Stap 5
Spoel de aubergineplakjes af en dep ze doog met keukenpapier. Wrijf de aubergine in met 2 el olijfolie. Verhit een grilpan en gril de aubergineplakjes ca. 2 minuten per zijde. Snijd de mozzarella in plakjes.
-
Stap 6
Rol het pizzadeeg af op een bakplaat en bestrijk dun met de tomatensaus. Was het basilicum en schud het droog. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Verdeel de gegrilde aubergineplakken, het basilicum en de mozzarellaplakjes over de pizza en bak hem ca. 15 minuten in de oven gaar.