Recept: pizza cheeseburger
2 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 1 pizza cheeseburger:
- 1 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 120 g zure room
- 1 el ketchup
- 1 el mosterd
- 70 g cheddar, geraspt
- 1 tomaat, in blokjes gesneden
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 50 g augurk in plakjes
- 110 g gehakt, hamburger gekruid
- een beetje ijsbergsla, in dunne sliertjes gesneden
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
-
Stap 2
Vermeng de zure room met ketchup en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
-
Stap 3
Rol het pizzadeeg met het meegerolde bakpapier direct uit op de bakplaat en bestrijk het mengsel over de pizza.
-
Stap 4
Beleg de pizza met de cheddar, tomaat, ui en augurken. Verdeel hierover het gehakt.
-
Stap 5
Bak de pizza onderin de oven in ca. 15 - 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
-
Stap 6
Na het bakken de ijsbergsla over de pizza verdelen.
Tip
Ook lekker om nog wat plakjes bacon mee te bakken.