Recept: Pizza Bianca op vier manieren
- 15-20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Bron: Rutger Bakt voor Tante Fanny
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- 1/2 bol mozzarella, in stukken
- 25 g Parmaham
- een beetje rucola
- Een beetje parmezaanse kaas
- 75 g brie, in plakjes gesneden
- 25 g dunne plakjes ontbijtspek
- 20 g walnoten
- een beetje honing
- 25 g crème fraîche
- 1/4 rode ui, in halve ringen
- 30 g geitenkaas
- een paar pijnboompitjes
- een beetje veldsla
- 1/4 aubergine, in plakjes gesneden
- 25 g mascarpone
- 25 g gorgonzola, in stukjes gebrokkeld
Pizza Bianca met mozzarella en Parmaham
Pizza Bianca met brie en spek
Pizza Bianca met geitenkaas
Pizza Bianca met gegrilde aubergine en gorgonzola
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Beleg de pizza met één (of meerdere) van onderstaande toppingen en bak de pizza vervolgens 15-20 minuten.
-
Stap 2
Pizza Bianca met mozzarella en Parmaham
Verdeel de mozzarella over het deeg. Bak de pizza en verdeel na het bakken de Parmaham, rucola en Parmazaanse kaas in schilfers over de pizza. -
Stap 3
Pizza Bianca met brie en spek
Verdeel de brie over het pizzadeeg. Leg daar de plakjes ontbijtspek op en strooi er tot slot de grofgehakte walnoten over. Bak de pizza en sprenkel er na het bakken wat honing over. -
Stap 4
Pizza Bianca met geitenkaas
Bestrijk het deeg met crème fraiche. Verdeel de rode ui over de crème fraiche. Strooi de geitenkaas samen met de pijnboompitjes over het deeg. Bak de pizza en garneer hem na het bakken met de veldsla. -
Stap 5
Pizza Bianca met gegrilde aubergine en gorgonzola
Bestrooi de aubergineplakken met wat zout en laat deze een half uur ‘zweten’ in een vergiet. Dep de aubergine vervolgens goed droog met wat keukenpapier en bestrijk beide kanten met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de aubergine aan beide zijden, in totaal 3-5 minuten. Bestrijk het pizzadeeg met de mascarpone, leg daar plakken gegrilde aubergine op en strooi daar de verbrokkelde gorgonzola over. -
Stap 6
Bak de pizza in 15-20 min. goudbruin.
Maak 1 van de 4 soorten door de ingrediënten die bij die pizza horen te viervoudigen