Pittige strudel met Chili Con Carne
Een strudel past altijd en iedereen vindt het lekker! Dit recept voor vleesliefhebbers is snel en gemakkelijk te bereiden met ingrediënten uit je voorraadkast.
- ca. 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 45 min.
Ingrediënten Voor 1 strudel
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 200 g gehakt
- 1 chilipeper, fijngesneden
- 2 tl Olijfolie
- 200 ml tomatensaus
- 50 g mais
- 50 g kidneybonen uit blik, uitgelekt
- 150 g gekookte rijst, restje van de vorige dag
- Restje geraspte kaas, om te bestrooien
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Gehakt met chilipeper in een pan met olie goed aanbraden en met zout en peper op smaak brengen. Als het goed gebakken is de tomatensaus, mais en kidneybonen toevoegen en 15 minuten laten garen. Doe na 15 minuten het mengsel in een vergiet en vang het kookvocht op. Hierna 30 minuten goed laten afkoelen.
-
Stap 2
Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en haal het deeg ca. 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Chili Con Carne met de rijst mengen en over het bladerdeeg verdelen, hierbij een rand van ca. 4 cm vrijhouden. De randen met het kookvocht bestrijken.
-
Stap 4
De uiteinden links en rechts over het deeg heenvouwen en nogmaals met het vocht bestrijken. Daarna de strudel oprollen en met de naad naar beneden draaien. De strudel bestrijken met het kookvocht en bestrooien met kaas.
-
Stap 5
De strudel onderin de oven in ca. 30 min. goudbruin afbakken.
Chili Con Carne kun je in grote hoeveelheden maken, de rest kun je goed invriezen.