Paddenstoelentaart
- 35 - 40 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 2 rollen Tante Fanny bladerdeeg 270 g
- 500 g champignons schoongemaakt en in vieren gesneden
- 1 bosui, in fijne ringetjes gesneden
- 1 el koolzaadolie
- 250 g ham, in reepjes gesneden
- 7 cherrytomaatjes gehalveerd
- Gemalen zout en peper
- Gemalen nootmuskaat
- 1/2 tl komijnzaad
- 1 tl marjolein
- 2 eidooiers
- 70 g crème fraîche
- 60 g geraspte kaas
- Handje peterselie voor de garnering
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200⁰ C. voorverwarmen (boven- en onderwarmte). Het deeg uit de verpakking halen.
-
Stap 2
De olie verhitten en de uitje met de champignons aanfruiten. De ham en tomaatjes toevoegen en kort meebakken. Met zout, peper, nootmuskaat, marjolein en komijnzaad op smaak brengen.
-
Stap 3
Een springvorm (ca. 30 cm doorsnede) met het uitgerolde bladerdeeg bekleden. Maak daar bij een rand van 2 cm hoog. Verdeel de gebakken ingrediënten over het deeg.
-
Stap 4
De eidooiers met de crème fraîche en geraspte kaas mengen, met peper en zout op smaak brengen en in de vorm gieten. Het overgebleven deeg in stroken over het mengsel leggen en bestrijken met geklutst ei.
-
Stap 5
In de voorverwarmde oven ca. 35-40 min. op het onderste rek goudbruin bakken.
Tip: Als u nog resten van het bladerdeeg hebt, maak daarvan dan kaasstokken of deegstokken met kaas, basilicum en zeezout! Je kunt ook pakketjes van beleg of ham in bladerdeeg maken en 15 min. in de oven bakken.