Recept: Paddenstoelen strudel
- ca. 30 min.
- 215° C
- 195° C
- ca. 50 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 1 ui
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 1 el verse tijmblaadjes
- 300 ml paddenstoelenbouillion
- 2 el platte peterselie, fijngehakt
- 50 g bloem
- 1 kipfilet (ca. 200 g)
- zout en peper
- Olijfolie
- 1 ei, geklutst, om te bestreiken
- een beetje grof zeezout om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
Smelt de boter in een pan, voeg knoflook en ui toe. Als de ui glazig is voeg je de bloem toe. Gaar dit kort in 1-2 min. Voeg hierna de bouillon beetje bij beetje toe. Draai het vuur laag en blijf af en toe roeren.
-
Stap 2
Verwarm een andere pan op het vuur en doe hier een beetje olijfolie in, bak de paddenstoelen 4-5 min. Voeg wat peper en zout toe.
-
Stap 3
Voeg de paddenstoelen met de tijm, peper en zout aan de saus toe en laat 15 min. garen op laag vuur. Voeg dan de peterselie toe.
-
Stap 4
Oven op 215° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 5
Snijd de kipfilet open en grill deze tot de kip gaar is.
-
Stap 6
Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit. Leg in een baan in het midden de kipfilet erop. Stort hier dan de ragout op. Vouw dicht tot een stevige strudel. Bestrijk met geklutst ei en grof zeezout.
-
Stap 7
Bak in de oven voor 25-30 min. tot de strudel goudbruin is.