Moederdaghart met frambozen
Maak je mama blij met het moederdag hart van bladerdeeg met frambozen. De zoete verrassing met een fruitige vulling is heel snel te maken. We laten je stap voor stap zien hoe het werkt.
- ca. 20 min.
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 1 moederdaghart met frambozen:
- 1 rol rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 200 g amandelen, geraspt
- 100 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 ml melk
- 250 g frambozen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Voor de vulling de amandelen, suiker, vanillesuiker en melk gladroeren.
-
Stap 3
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met de vulling bestrijken laat hierbij bovenaan een rand van ca. 3 vrij. Verdeel de frambozen over het deeg. Rol het deeg vanaf de lange zijde strak op en leg het deeg 15 minuten in de koelkast.
-
Stap 4
Haal het deeg uit de koelkast en snij met een scherp mes het deeg in 2 cm brede stukken. Je hebt nu 17 losse deegstukjes.
-
Stap 5
Vorm op de met bakpapier bekleedde bakplaat een hart van deze deegstukjes en druk ze goed tegen elkaar aan.
-
Stap 6
Bak het hart in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Met wat extra frambozen en poedersuiker kun je het hart nog extra versieren.