Mini quiches zalm
met chilipepers en dille
0 Bewertungen
- ca. 20 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor ca. 9 muffins:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 250 g verse zalmfilet, in blokjes gesneden
- 1 gedroogde chilipepers, fijn gehakt
- 3 eieren
- 125 ml . slagroom
- 3 bosuitjes, in stukjes van 1 cm gesneden
- 1 tl zeekraalzilt
- 1 tl onbespoten sinaasappelschil, geraspt
- 1 el sap van een sinaasappel
- 3 takjes verse dille
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Meng de zalmblokjes met zout, peper, chilipeper en het sinaasappelsap.
-
Stap 3
Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en rondjes uit het deeg steken. Het restdeeg samenvouwen, uitrollen en opnieuw uitsteken. Leg de deegrondjes in het ingevette muffinblik.
-
Stap 4
Klop de eieren los met room, zout, peper, zeekraalzilt en sinaasappelrasp. Schep de zalm en bosui in de muffinvorm en giet het mengsel erover.
-
Stap 5
In de voorverwarmde oven in 20 - 25 min. goudbruin bakken.
-
Stap 6
Haal de quiches uit de vorm en garneer met dille.