
Mini quiches zalm
Lekkere hapjes op tafel zonder gedoe? Deze mini quiches met zalm zijn makkelijk te maken en vol van smaak. De romige vulling met zalm, een vleugje sinaasappel en een beetje pit van chilipeper maakt ze net even anders. Perfect voor een brunch, borrel of als hartig tussendoortje. Met het Vers Quiche- & Taartdeeg van Tante Fanny zet je ze in een handomdraai op tafel.
- ca. 20 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor ca. 9 muffins:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 250 g verse zalmfilet, in blokjes gesneden
- 1 gedroogde chilipepers, fijn gehakt
- 3 eieren
- 125 ml . slagroom
- 3 bosuitjes, in stukjes van 1 cm gesneden
- 1 tl zeekraalzilt
- 1 tl onbespoten sinaasappelschil, geraspt
- 1 el sap van een sinaasappel
- 3 takjes verse dille
- Zout en peper gemalen


Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Meng de zalmblokjes met zout, peper, chilipeper en het sinaasappelsap.
-
Stap 3
Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en rondjes uit het deeg steken. Het restdeeg samenvouwen, uitrollen en opnieuw uitsteken. Leg de deegrondjes in het ingevette muffinblik.
-
Stap 4
Klop de eieren los met room, zout, peper, zeekraalzilt en sinaasappelrasp. Schep de zalm en bosui in de muffinvorm en giet het mengsel erover.
-
Stap 5
In de voorverwarmde oven in 20 - 25 min. goudbruin bakken.
-
Stap 6
Haal de quiches uit de vorm en garneer met dille.