Mini plaattaarten stoofpeer
- 10 - 15 min.
- 220⁰ C
- 200⁰ C
- ca. 10 min.
Ingrediënten voor 12 mini plaattaarten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 400 g stoofperen, koelvers, in partjes gesneden
- 50 g amandelen, grofgehakt
- 1 ei losgeklopt
- Een beetje poedersuiker, om te bestuiven
- 500 ml volle melk
- 100 g kristalsuiker
- ½ vanillestokje, merg eruit geschraapt
- 45 g custardpoeder
- 2 eieren, alleen de dooier
- 1 mp zout
Gele room
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220⁰ C. boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Snijd het deeg in 12 gelijkmatige rechthoeken, insmeren met ei.
-
Stap 3
Bak de bodem in het midden van de voorverwarmde oven in 10 - 15 min. goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
-
Stap 4
Doe 450 ml melk met 50 g suiker in een pan. Doe het vanillestokje en het vanillemerg bij de melk in de pan en breng aan de kook.
-
Stap 5
Meng de rest van de suiker, custardpoeder, zout, eidooiers en de melk goed door elkaar. Neem 2 el van de warme melk en roer dit door het custardmengsel, zodat er een gladde pap ontstaat. Verwijder het vanillestokje uit de warme melk en giet de melk bij de rest van het custardmengsel en roer dit goed door.
-
Stap 6
Giet het mengsel terug in de pan en breng het, 2 min. al roerend, aan de kook. Giet het mengsel in een kom en laat het goed afkoelen.
-
Stap 7
Klop de afgekoelde room los. Smeer de room op de plaattaartjes en beleg het met partjes stoofpeer. Garneren met amandelschaafsel en bestuiven met poedersuiker.