Recept: Mini pizza met paprika en ei
0 Bewertungen
- ca. 20 min.
- 210° C
- 190° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 pak Tante Fanny vers pizzadeeg 400g met potje saus 200 g
- 2 rode paprika’s in reepjes gesneden
- 2 kleine rode uien in reepjes gesneden
- 1 el tijm gehakt
- 1 tl koriander gehakt of gemalen
- 1 tl komeinzaad gehakt of gemalen
- Verse peterselie grof gehakt
- 1 ei geklutst
- 50 g zure room
- 6 eieren (grote S)
- zout en peper gemalen
- Een beetje Olijfolie om te bakken
- Verse rucola voor decoratie
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C hetelucht.
-
Stap 2
De ui en paprikareepjes met kümmel, koriander, tijm, zout en peper met een beetje olijfolie mengen en goed doorroeren.
-
Stap 3
De groenten ca. 10 minuten licht aanbraden.
-
Stap 4
Verdeel het pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten en smeer tot aan de dunne rand een beetje zure room. Bestrijk de rand met geklopt ei.
-
Stap 5
Verdeel de groenten over de zure room en laat in het midden een holletje vrij voor het ei.
-
Stap 6
De pizza 10 minuten in de oven voorbakken. Haal ze daarna uit de oven en breek het ei voorzichtig in het holletje.
-
Stap 7
Bak de pizza’s daarna nog 10 minuten in de oven af.
Tip
Tip: deze pizza’s kun je ook met Tante Fanny vers bladerdeeg maken.
In plaats van zure room kun je ook de tomatensaus uit het potje gebruiken.