Recept: Mini pizza
1 Bewertung
- ca. 10 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 2 paken Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- Basilicumpesto (groene pesto)
- pizzakaas
- geroosterde pijnboompitten
- Mangochutney
- Garnalen
- Citroensap en zout
- Sjalotjes of 1 kleine ui, klein gehakt, kort fruiten en vermengen met:
- Bladspinazie (direct klaar)
- zout en peper
- Gorgonzola of schapenkaas naar eigen smaak bestrooien
Voor kaas- basilicumpesto-mini pizza:
Voor garnalen mini pizza:
Spinazie-mini pizza:
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C.
-
Stap 2
Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol het af op het meegeleverde bakpapier.
-
Stap 3
Steek voor de minipizza het deeg uit met een vorm of glas en beleg naar eigen smaak.
Tip
Tip: rol de deegresten met een snufje meel samen. Stans daaruit hartjes als tafeldecoratie of kneedt kleine pizzabroodjes. Leuk als voorafje! Bestrijk ze met een mengsel van olijfolie en knoflook
Varianten: deegresten in stroken snijden, met olijfolie-knoflookmengsel bestrijken, kort bakken – heerlijk om te knabbelen!