Recept: Millefeuille met slagroom en frambozen
- ca. 20 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 25 min.
Ingrediënten Voor 4 Millefeuille:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 4 el poedersuiker
- 300 ml . slagroom
- 1 vanillestokje, merg eruit geschraapt
- 2 el kristalsuiker
- 500 g frambozen
- 100 g Macadamia, grof gehakt
- Poedersuiker, ter decoratie
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en in 12 plakken van 5 cm bij 10 cm snijden. De plakken op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. In het deeg gaatjes prikken met een vork en bestrooien met poedersuiker.
-
Stap 3
In het midden van de oven in ca. 15 min. afbakken.
-
Stap 4
Het vanillemerg en de suiker met de slagroom mengen, stevig opkloppen en toevoegen aan een spuitzak.
-
Stap 5
De bladerdeegplakken goed laten afkoelen.
-
Stap 6
Een laagje slagroom spuiten op 8 afgebakken plakjes bladerdeeg. De frambozen hierop leggen en de Macadamia eroverheen strooien. Twee op elkaar stapelen en de millefeuille afmaken met een plak bladerdeeg. De toplaag bestrooien met poedersuiker.
Tip: frambozen kunnen vervangen door bijv. ananas, passievrucht of aardbeien.
De macadamianoot kun je vervangen door hazelnoot of pistachenoten.