Recept: Millefeuille met chocola
- 12 - 15 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 100 g pure chocolade, in stukjes
- 100 g melkchocolade, in stukjes
- 100 g witte chocolade, in stukjes
- 150 ml koffie- of schenkroom
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Rol het deeg uit op het meegerolde bakpapier. Prik met een vork de bodem vol met gaatjes.
-
Stap 3
Bak het deeg gedurende 12-15 min. goudbruin in de oven. Laat het deeg afkoelen op een rooster.
-
Stap 4
Snijd het deeg in 16 gelijke plakjes.
-
Stap 5
Smelt de pure chocolade in een vuurvaste kom boven net aan kokend water. Roer er 3 el van de koffieroom doorheen en neem van het vuur. Het mengsel moet een stevige structuur krijgen welke je goed kan smeren.
-
Stap 6
Herhaal dit ook voor de melkchocolade met 3 el koffieroom. Doe hetzelfde met de witte chocola maar voeg hier de room toe tot je de gewenste structuur hebt verkregen.
-
Stap 7
Besmeer 4 plakjes met pure chocola, 4 met witte chocolade en 4 met melkchocolade. De laatste 4 plakjes blijven naturel. Stapel ze op elkaar met eerst de pure chocola, dan de witte chocola, de melkchocolade en als laatste het naturel plakje.
-
Stap 8
Serveer bij de koffie of thee, of als nagerecht.