Recept: Mexicaanse plaattaart
Deze Mexicaanse plaattaart is een leuke variatie op taco’s, maar dan als plaattaart. Deze plaattaart is voor Tante Fanny gemaakt door Uit Paulines Keuken.
- ca. 20-25 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 1 Mexicaanse plaattaart:
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 300 g
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 300 g gehakt
- 2 tl taco kruiden
- snuf zout
- 100 g mais, uitgelekt
- 100 g kidneybonen, uitgelekt
- 200 g cherrytomaatjes
- 75 g cheddar
- 1 ei, geklutst
- 1 avocado, in plakjes gesneden
- 125 g zure room
- paar takjes koriander (eventueel)
- olijfolie, om in te bakken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Fruit de ui en knoflook aan in de olijfolie. Voeg het gehakt toe, de tacokruiden en een snuf zout en rul het gehakt totdat het gaar is. Voeg daarna de mais en kidneybonen toe.
-
Stap 3
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen Maak met een mes een lichte inkeping op ongeveer 1 cm vanaf de rand. Let op, snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat de randjes opbollen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
-
Stap 4
Verdeel het gehaktmengsel over de plaattaart. Halveer de tomaatjes en voeg deze toe. Strooi de cheddar erover en smeer de randen in met gekutst ei.
-
Stap 5
Bak de plaattaart in 20-25 minuten goudbruin af. Verdeel na het bakken de avocado, zure room en koriander over de plaattaart.