Recept: Kruidenquiche
met prosciutto
2 Bewertungen
- ca. 50 min.
- 190⁰ C
- 170⁰ C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 250 g roomkaas
- 3 eieren
- 2 el verse bieslook, fijn gehakt
- 1 el verse salie, fijn gehakt
- 1 tl verse lavas, fijn gehakt
- 1 mp nootmuskaat, gemalen
- 2-3 jonge uitjes, in fijne plakjes gesneden
- 1 el boter, om in te vetten
- Zout en peper gemalen
- 80 g prosciutto, in fijne plakjes gesneden
- wat verse kruiden om te bestrooien
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in een ingevette vorm leggen. (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet). Met het uitstekende deeg de deegrand versterken.
-
Stap 3
Roomkaas, eieren en de kruiden met een garde mengen. Met zout, peper en nootmuskaat kruiden.
-
Stap 4
De jonge ui over de deegbodem verdelen en de roomkaas over de ui verdelen.
-
Stap 5
Onderin de oven in ca. 50 min. afbakken.
-
Stap 6
Na het bakken met prosciutto beleggen en met kruiden bestrooien.
Tip
Tip: als alternatief kunt u voor de quiche ook een kruidenmix gebruiken.