
Krokante pizzastengel
- 15 - 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor ca 15 stengels:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- (Alternatief: 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g)
- 2 el Olijfolie
- Zout en peper gemalen
- 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
- 250 g zure room
- 125 g crème fraîche
- 1/2 limoen, biologisch, rasp van de schil en uitpersen
- Een beetje gember, geschild en geraspt
- 1 knoflookteentje, gehakt
- Verse kruiden naar eigen smaak (bv. rozemarijn, bieslook,..), gehakt
- 1 el ketchup
- 1 el sinaasappelsap
Limoen - gembersaus:
Knoflook - kruidensaus
Cocktailsaus

Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het deeg in de breedte in 2 - 3 cm brede stroken snijden.
-
Stap 3
Deegstroken met olijfolie insmeren en bestrooien met zout, peper en rozemarijn.
-
Stap 4
Iedere strook in tegengestelde richting draaien.
-
Stap 5
Deegstroken in het midden van de oven in 15 - 20 min. afbakken.
-
Stap 6
Voor de sausbasis de zure room met crème fraîche mengen, met zout en peper op smaak brengen. Verdeel het over 3 kleine schaaltjes en voeg de ingrediënten van de drie sauzen toe. Sauzen met de pizzastengels serveren.
Gebruik olijfolie met smaak, zoals citroenolie of chiliolie voor een bijzondere smaak.