Krokante asperges
met Parmaham
0 Bewertungen
- 10 - 12 min.
- 220° C
- 210° C
- 15 - 20 min.
Ingrediënten:
voor ca. 26 asperges:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 13 verse, groene asperges, gehalveerd (alternatief: asperges uit glas)
- 8 plakken Parmaham
- 1 ei om te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C.
-
Stap 2
Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
-
Stap 3
Kook de verse asperges ca. 5 min. met snufje zout.
-
Stap 4
Laat ze afkoelen en goed uitdruipen.
-
Stap 5
Rol het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat.
-
Stap 6
Snijdt het deeg in stroken van 1,5 cm en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
-
Stap 7
Halveer de plakken Parmaham in de lengte.
-
Stap 8
Wikkel de ham om 2 a 3 asperges.
-
Stap 9
Rol nu de deegstroken als een spiraal om de asperges met ham.
-
Stap 10
Leg de pakketjes op het bakpapier op de bakplaat.
-
Stap 11
Bak ze in ca. 10 - 12 min. goudbruin.
Tip
Tip: serveer ze lauw warm!