Kokostaart met ananas
Er is altijd ruimte voor een toetje! Deze sappige kokostaart met ananas wordt vooral als dessert geserveerd. Je bakt hem gemakkelijk met onze stapsgewijze instructies.
- 35 - 40 min.
- 190° C
- 170° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 taart:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 1 blikje ananas stukjes ca. 340 g, uitgelekt
- 2 eieren, gesplits in eiwit en eigeel
- 80 g suiker
- 1 grote onbehandelde citroen, rasp en sap
- 200 ml . slagroom
- 180 g kokosrasp
- Snufje zout
- Poedersuiker om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de bakvorm (Ø 28 cm.) leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken. Met een vork wat gaatjes in de bodem prikken en hierover de ananasblokjes verdelen.
-
Stap 3
Eigeel met suiker tot schuim opkloppen, eerst citroensap en rasp toevoegen, daarna de slagroom en de kokosrasp verder opkloppen en het mengsel verdelen over de taart. In een schone vetvrije kom het eiwit met zout tot schuim opkloppen en voorzichtig over het kokos-mengsel heen scheppen.
-
Stap 4
Kokostaart onderin de oven in 35 - 40 min. goudbruin bakken. Als het schuim te snel verkleurt dan even afdekken met aluminiumfolie of bakpapier.
-
Stap 5
De taart volledig laten afkoelen en met poedersuiker bestrooien.