Koffiebroodjes
met banketbakkersroom en rozijnen
3 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 225° C
- 205° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor ca. 15 koffiebroodjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 80 g rozijnen, 15 min. geweld in water of rum (goed laten uitlekken)
- 75 g banketbakkersroom mix
- 2 el abrikozenjam
- 1 ei om te bestrijken, geklutst
- Poedersuiker om te bestrooien
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 225° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Bereid de banketbakkersroom volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 3
Rol het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en bestrijk het deeg met de banketbakkersroom. Verdeel de uitgelekte rozijnen over de room.
-
Stap 4
Rol het bladerdeeg vanaf de lange kant strak op als een rol.
-
Stap 5
Snijd de rol in plakjes van ongeveer 2,5 cm en leg de plakjes van elkaar af op de bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met ei.
-
Stap 6
In het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin bakken.
-
Stap 7
Direct na het bakken insmeren met jam, laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.
Tip
Vervang de banketbakkersroom door advocaat.