Recept: knapperige pizza Bianca met garnalen, gegrilde courgette en burrata
Deze zomer veranderen we in een bbq pizza party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste pizza op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.
- ca. 20 min.
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 1 knapperige pizza Bianca met garnalen, gegrilde courgette en burrata:
- 1 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 150 g zure room
- onbespoten citroen, schil geraspt
- 120 g gegrilde courgetterepen
- 180 g garnalen, vers of diepvries
- 125 g burrata, geplukt
- 1/2 bosje verse dille, topjes geplukt
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bereid de barbecue voor volgens de instructies . Pizzasteen op de grill leggen, deksel sluiten en de barbecue voorverwarmen gedurende 15 minuten tot 200°C.
-
Stap 2
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op een omgekeerde bakplaat en knip het overtollige bakpapier af. Zorg ervoor dat je onze temperatuur specificaties volgt, zodat het bakpapier niet verbrandt.
-
Stap 3
Verdeel het mengsel over het deeg en laat rondom een rand van 1 cm vrij. Garneer met courgetterepen, garnalen en burrata.
-
Stap 4
Leg het deeg met behulp van de bakplaat of een pizzaschep op de pizzasteen, sluit de deksel en bak de pizza in ca. 20 minuten goudbruin.
In plaats van garnalen kunt je ook gerookte zalm of gerookte forel gebruiken.