Kleurige groentequiche
- ca. 55 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 35 min.
Ingrediënten voor 1 taartvorm van Ø 24 cm met ons kant en klare verse quiche deeg:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 3 wortels, geraspt, met de dunschiller in dunne plakken gesneden
- 1 courgette, in de lengte gehalveerd, met de dunschiller in dunne plakken gesneden
- 1 vleestomaat, gehalveerd, in dunnne plakken gesneden
- 1 aardappel, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 250 g . slagroom
- 3 eieren
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper gemalen
- Een snufje nootmuskaat, geraspt
- 1 el boter voor het invetten van de vorm
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 180° C boven-/onderwamte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet). Met het overhangende deeg de rand versterken.
-
Stap 3
3 - 4 plakken wortel en courgette, afgewisseld naast elkaar van buiten naar binnen in de rondte in de vorm leggen. Aardappel en tomaat daarna afgewisseld ertussen steken.
-
Stap 4
Eieren met de slagroom en de peterselie vermengen, met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen en over de groenten gieten.
-
Stap 5
De quiche onderin de oven in ca. 55 min. goudbruin bakken.
Tip met kliekjes: deze quiche is ook heel lekker met plakken pastinaak of aubergine.