Klassieke Polsterzipf (Oostenrijkse specialiteit)
0 Bewertungen
- 12 - 15 min.
- 220° C
- 210° C
- ca. 15 - 20 min.
Ingrediënten:
voor 15 Polsterzipf (zoet bladerdeegflapje):
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 130 g Marille marmelade (aalbessenkonfitüre)
- 1 ei om te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C.
-
Stap 2
Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
-
Stap 3
Rol het deeg uit op het bakpapier en leg het op de bakplaat.
-
Stap 4
Snijdt er vierkanten van (ca. 8 x 8 cm).
-
Stap 5
Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei.
-
Stap 6
Leg de marmelade in het midden van het vierkant.
-
Stap 7
Vouw het vierkant in eendriehoek en druk de randen goed aan.
-
Stap 8
Bestrijk de driehoeken nu met ei.
-
Stap 9
Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 - 15 min. goudbruin.
Tip
Tip: de deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.