Recept: klassieke Cheesecake
Nog op zoek naar een makkelijk cheesecake recept? We hebben een van onze favoriete klassiekers voor je klaargemaakt. Lekker romig en geschikt voor bij de koffie, bij de high tea of als dessert.
- ca. 50 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Ingrediënten voor 1 cheesecake:
- 1 1 rol Tante Fanny vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 500 g magere kwark (magere kwark)
- 250 g crème fraîche
- 1 pakje vanillepuddingpoeder
- Geraspte schil van 1 onbespoten citroen
- 6 eieren, eigeel en eiwit scheiden
- 180 g suiker
- 1 snufje zout
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C boven-/onderwarmte. Bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Meng de kwark met de crème fraîche, vanillepuddingpoeder, citroenrasp en eidooiers. Klop apart de eiwitten met de suiker en een snufje zout in een vetvrije kom luchtig. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel.
-
Stap 3
Rol het deeg uit en leg het in een springvorm (Ø 24-26 cm) met het meegerolde bakpapier, of vet de springvorm in en leg het deeg erin zonder het papier. Giet het mengsel in de deegvorm.
-
Stap 4
Bak de cheesecake onderin de oven in ca. 50 minuten gaar. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, bedek het dan halverwege de baktijd met bakpapier of aluminiumfolie.
Liefhebbers van rozijnen kunnen een handvol rozijnen door het mengsel roeren!