Kipschotel met wortelgroenten
4 Bewertungen
- ca. 30 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 krokante kipschotel
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g (alt: 1 rol Tante Fanny Vers Spelt- Pizzadeeg 400 g)
- 300 g kipfilet, in 1 cm brede reepjes gesneden
- 1 el kipkruiden
- 1 el Olijfolie
- 2 knoflookteentjes, fijngehakt
- 4 takjes tijm, fijngehakt
- 4 eieren
- 250 ml verse slagroom
- 2 middelgrote wortels, geschild, fijngesneden
- 100 g knolselderij, geschild, fijngesneden
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Kipfilet met kipkruiden, olijfolie, knoflook en tijm mengen. Eieren en slagroom mixen en met zout en peper goed op smaak brengen.
-
Stap 3
Kip, slagroom - eimengsel en groenten door elkaar roeren.
-
Stap 4
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct in de bakvorm uitrollen. Met het overhangende deeg de randen goed verstevigen en met een vork wat gaatjes in de deegbodem prikken.
-
Stap 5
Het kipmengsel gelijkmatig over de deegbodem verdelen.
-
Stap 6
De kipschotel onderin de oven in ca. 30 min. krokant afbakken.
Tip
In plaats van kip kun je ook kalkoenfilet of varkensfilet gebruiken.