Kip-curry Pie
- ca. 45 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten 1 quichevorm Ø ca. 20 cm:
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- 2 kleine kipfilets in stukjes gesneden
- 60 g doperwten
- 1 stengel bleekselderij fijn gesneden
- 1 middelgrote wortel geschild, in kleine blokjes gesneden
- 1/2 rode paprika ontpit, in kleine blokjes gesneden
- 1 grote ui gepeld, in kleine blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook gepeld en fijn gesneden
- 1 stuk gember geschild en fijn gesneden
- 4 el olie om te braden
- Zout en peper gemalen
- 1 el currypoeder naar smaak
- 100 ml yoghurt
- 2 el . kippenbouillon
- 50 g . slagroom
- 1 ei om te bestrijken
- boter om de bakvorm in te vetten
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het quichedeeg 15 min. voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Verhit 2 el olie in een pan, braad hierin de kipfilet aan en breng het op smaak met peper en zout. Meng daarna 1/2 tl currypoeder door de kip.
-
Stap 3
Verhit de overige olie in de pan en fruit de ui. Voeg daarna de knoflook, gember en de groenten toe en laat dit kort meebakken. Voeg de rest van de currypoeder toe en laat het mengsel ca. 1 min. verder bakken. Roer de yoghurt, kippenbouillon en de slagroom erdoorheen en breng het op smaak met peper en zout. Dek het af en laat het geheel 8-10 minuten garen, haal na ca. 4 min. de deksel van de pan.
-
Stap 4
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm. (als je de vorm invet kun je het ook zonder bakpapier in de vorm leggen). Versterk de rand met het overgebleven deeg.
-
Stap 5
Leg het vlees in de vorm en giet het mengsel er overheen. Sla de rand van het deeg over de vulling heen, hiermee zal het midden open blijven. Bestrijk het deeg met ei.
-
Stap 6
Bak de pie onderin de oven op 200° C in ca. 45 minuten goudbruin.