Recept: Kikkererwtenquiche
- 45 - 55 min.
- 180° C
- 170° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door Rutger Bakt
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- Scheutje olijfolie
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2-3 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 g pompoen, geschild en in blokjes
- 4-6 takjes verse tijm, blaadjes eraf geritst
- 250 g kikkererwten, uit blik, pot of gekookt
- 125 ml crème fraîche
- 3 eieren
- 1/2 tl cayennepeper
- zout
- 200 g feta, verkruimeld
- 1 el boter, om in te vetten
- Een hand rucola
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 180° C boven-/onderwamte voorverwarmen en het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
De olijfolie in een pan verwarmen en de rode ui met de knoflook fruiten. De pompoen toevoegen en ca. 5 min. meebakken. De tijm toevoegen en kort meebakken.
-
Stap 3
Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet).
-
Stap 4
De rand van het deeg iets omvouwen, zodat de rand wat dikker wordt. Het pompoenmengsel over het deeg verdelen en de kikkererwten hier bovenop scheppen. De crème fraîche met de eieren, cayennepeper en wat zout mengen en over de kikkererwten gieten. De feta over het mengsel verdelen.
-
Stap 5
Onderin de oven in 45 - 55 min. afbakken.
-
Stap 6
Voor het serveren met rucola garneren.
Tip: voeg voor wat extra pit wat uitgebakken spekjes toe. De feta kan ook vervangen worden door bijvoorbeeld geitenkaas.
Bron: Rutger Bakt voor Tante Fanny