Recept: Kersenclafoutis
- ca. 25 min.
- 190⁰ C
- 170⁰ C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 taartvorm Ø 24 cm:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 500 g kersen, ontpit
- 2 el suiker
- 175 ml volle melk
- 100 g kristalsuiker
- 100 g bloem
- 4 el . slagroom
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 1 vanillestokje, het merg eruit geschraapt
- 1 el boter, om in te vetten
- 1 geklutst ei, om te bestrijken
- een beetje poedersuiker, om te bestrooien
Voor de vulling:
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet).
-
Stap 3
De kersen met de suiker in een kom mengen en apart zetten.
-
Stap 4
De kristalsuiker, de eidooier, het vanillemerg en de eieren 8 min. kloppen met een handmixer, op de hoogste stand. De bloem lepel voor lepel op middelhoge stand erdoor kloppen. De slagroom en melk toevoegen wanneer de bloem is opgenomen. Het geheel nog even goed door kloppen.
-
Stap 5
De kersen over de bodem verdelen en het mengsel eroverheen gieten.
-
Stap 6
De rand van het deeg met ei bestrijken en de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. afbakken.
-
Stap 7
Na het afkoelen met poedersuiker bestrooien.