Kaasstengels
of Sesam-Kaasstengels
0 Bewertungen
- 8 - 10 min.
- 220° C
- 210° C
- ca. 10 - 15 min.
Ingrediënten:
voor ca. 25 stengels:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 200 g kaas, vers geraspt
- 1 tl milde paprikapoeder
- 1 ei om te bestrijken
- Zaadjes voor de smaakverfijning: komijn, sesam, maanzaad, gehakte pompoenpitten
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C.
-
Stap 2
Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
-
Stap 3
Rol het bladerdeeg uit op het werkblad.
-
Stap 4
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
-
Stap 5
Meng de geraspte kaas met paprikapoeder.
-
Stap 6
Bestrooi de helft van de deegrol met het mengsel.
-
Stap 7
Vouw de andere helft daar overheen en druk het licht vast.
-
Stap 8
Snijdt het deeg in 1,5 cm brede stroken.
-
Stap 9
Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar.
-
Stap 10
Leg ze op het met bakpapier bedekte bakblik.
-
Stap 11
Bak de stengels goudbruin in de oven in ca. 8 - 10 min.