Jam-baconrolls
- 12-15 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 14 stuks:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 15 plakken gerookt ontbijtspek, heel dun gesneden (ong. 100 g.)
- 4 sjalotten, in ringen
- 30 g boter
- 25 ml pompoenpitolie
- 6 el pruimenjam
- 3 el pompoenpitten
- 1 a 2 takjes verse tijm, geritst
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
De boter in een pan verhitten. De tijm en sjalot op laag vuur in ca. 7 min. zacht fruiten. Met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 3
De bakplaat met bakpapier bekleden en de spek los van elkaar erop leggen. In de oven in ca. 5 min. medium uitbakken.
-
Stap 4
De pompoenpitten in een droge koekenpan roosteren en grof hakken.
-
Stap 5
Het pizzadeeg met 3 el jam besmeren. De randen ca. 1 cm. vrij laten. 13 plakken bacon over het deeg verdelen, vervolgens de sjalotten en als laatste de helft van de pompoenpitten.
-
Stap 6
Het pizzadeeg voorzichtig in de lengte oprollen zodat er een lange rol ontstaat. De rol in plakken van ca. 1,5 cm. breed snijden. De rollen met het snijvlak op het bakpapier leggen en ligt aandrukken.
-
Stap 7
In het midden van de oven 12 - 15 min. goudbruin bakken.
-
Stap 8
De 2 overgebleven spekplakjes verkruimelen, vermengen met de resterende pompoenpitten en over de broodjes verdelen. De 2 el resterende jam vermengen met de pompoenpitolie en over de broodjes druipen.
Bron: Liefde voor lekkers