Indiase aloo paratha
Dit flatbread met aardappelvulling is een eenvoudig recept uit de authentieke Indiase keuken. De bereiding in de pan zorgt voor een heerlijk geroosterd aroma. Het geheel is het lekkerst met een heerlijke kruidige yoghurtdip.
- ca. 10 min.
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 8 porties:
- 1 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 350 g gekookte, afgekoelde aardappelen, in kleine stukjes gesneden
- 100 g lente uitjes, in fijne ringen gesneden
- 1/2 bosje peterselie, blaadjes fijngesneden
- 1 tl garam marsala (of gemalen komijn)
- 2 el ghee om te bestrijken, of olie
- 200 g yoghurt
- 1/2 bosje bosje koriander, blaadjes fijngesneden
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Het deeg rechtstreeks uit de koelkast gebruiken. Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat uit en snijdt het deeg in 4 gelijke stukken.
-
Stap 2
Aardappelen met lente-uitjes en peterselie mengen en kruiden met de garam marsala, zout en peper. De vulling over de vier stukken deeg verdelen. De randen van elk stuk deeg licht bevochtigen met water, dubbel klappen en de randen goed aandrukken.
-
Stap 3
Verwarm een grote koekenpan met antiaanbaklaag op medium warmte. Bestrijk het deeg rondom met ghee of olie. Bak de aloo paratha aan beide kanten in ongeveer 5 minuten goudbruin met het deksel op de pan..
-
Stap 4
Meng ondertussen de yoghurt met de koriander en breng op smaak met peper en zout. Serveer de warme aloo paratha met de frisse korianderdip