Recept: Hartige taart
- ca. 40 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 hartige taart met vers deeg
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 200 g verse spinazie
- 1 teentje knoflook geperst
- 3 eieren
- 200 ml room
- 1 el mosterd
- Peper en zout, gemalen
- 125 g verse zalm, in blokjes gesneden
- 75 g gerookte zalm, in grove stukken gesneden
- 3 el pijnboompitten
- 60 g kaas, geraspt
- 1 el boter, om in te vetten
- 1 el olie, plantaardig
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Bakblik invetten met boter, deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen. Met een vork wat gaatjes in de bodem prikken.
-
Stap 3
Verwarm de olie in een pan en bak hierin de spinazie samen met de knoflook . Het mengsel 2 min. op het vuur laten staan tot de spinazie is geslonken. Het mengsel van het vuur halen, de spinazie in een zeef scheppen en het meeste vocht eruit duwen.
-
Stap 4
De eieren mixen met de room en de mosterd en op smaak brengen met peper en zout.
-
Stap 5
De verse en gerookte zalm op de bodem van het deeg legen en de spinazie met 1 el pijnboompitten eroverheen en ertussen verdelen. Het eimengsel eroverheen schenken. en daarna de kaas over de vulling verdelen.
-
Stap 6
De quiche onderin de oven in ca. 35 min. goudbruin bakken.
-
Stap 7
De resterende pijnboompitten 15 min. voor het einde van de baktijd over de quiche strooien.
Tip: de zalm kun je ook vervangen door gerookte kip. Geen trek in vlees of vis, vervang dit dan door een extra portie groenten zoals prei of geblancheerde broccoli.