Ham Prei Kaastaart Tante Fanny

Ham/ Prei Kaastaart

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4 / 5
1 Bewertung
  • ca. 35 min.
  • 210° C
  • 200° C
  • ca. 20 - 25 min.

Ingrediënten:

voor taartvorm 24 cm diameter:

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 250 g champignons, in schijfjes gesneden
  • 250 g prei, in ringen gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 250 g achterham, gesneden
  • 3 eidooiers
  • 150 g crème fraîche
  • 3 eetlepels peterselie, gehakt
  • 60 g kaas, geraspt bijv. Emmentaler
  • Snufje zout, peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 210° C.

  2. Stap 2

    Haal het bladerdeeg 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.

  3. Stap 3

    Bekleedt een taartring (24 cm diameter) met het bladerdeeg.

  4. Stap 4

    Houdt rekening met een opstaande rand van 2 cm.

  5. Stap 5

    Fruit de prei in de olie, voeg de champignons toe en laat zachtjes doorkoken tot het water uit de champignons verdampt is.

  6. Stap 6

    Voeg nu de ham toe en laat alles laten afkoelen.

  7. Stap 7

    Verdeel het mengsel over het deeg.

  8. Stap 8

    Meng de eidooier, crème fraîche en peterselie.

  9. Stap 9

    Voeg zout en peper toe bij het groentemengsel en schenk uit over de taart.

  10. Stap 10

    Strooi vervolgens de kaas erover en zet de taart onderin de oven.

  11. Stap 11

    Bak hem in ca. 35 minuten gaar.

Tip

Tip: Warm serveren! Eet smakelijk

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.