Ham/ Prei Kaastaart
1 Bewertung
- ca. 35 min.
- 210° C
- 200° C
- ca. 20 - 25 min.
Ingrediënten:
voor taartvorm 24 cm diameter:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 250 g champignons, in schijfjes gesneden
- 250 g prei, in ringen gesneden
- 2 eetlepels olie
- 250 g achterham, gesneden
- 3 eidooiers
- 150 g crème fraîche
- 3 eetlepels peterselie, gehakt
- 60 g kaas, geraspt bijv. Emmentaler
- Snufje zout, peper
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210° C.
-
Stap 2
Haal het bladerdeeg 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
-
Stap 3
Bekleedt een taartring (24 cm diameter) met het bladerdeeg.
-
Stap 4
Houdt rekening met een opstaande rand van 2 cm.
-
Stap 5
Fruit de prei in de olie, voeg de champignons toe en laat zachtjes doorkoken tot het water uit de champignons verdampt is.
-
Stap 6
Voeg nu de ham toe en laat alles laten afkoelen.
-
Stap 7
Verdeel het mengsel over het deeg.
-
Stap 8
Meng de eidooier, crème fraîche en peterselie.
-
Stap 9
Voeg zout en peper toe bij het groentemengsel en schenk uit over de taart.
-
Stap 10
Strooi vervolgens de kaas erover en zet de taart onderin de oven.
-
Stap 11
Bak hem in ca. 35 minuten gaar.
Tip
Tip: Warm serveren! Eet smakelijk