Ham Bladerdeeg hapje
0 Bewertungen
- 12 - 15 min.
- 210° C
- 200° C
- 15 - 20 min.
Ingrediënten:
voor 28 hapjes (of halve hoeveelheid voor 14 hapjes):
- 2 rollen Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 400 g hamreepjes, fijn gesneden
Variatie: spekreepjes - 125 g Crème Fraîche met verse kruiden
- 1 geklopt ei om te bestijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bladerdeeg 10 min. voor het verwerken uit de koelkast nemen. Oven op 210° C voorverwarmen.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op een bakplaat uitrollen, over de lengte in het midden doorsnijden. Uit elke strook deeg 7 driehoeken (zijkant 10 cm cm) snijden.
-
Stap 3
De hamreepjes mengen met de Crème Fraîche en met een koffielepel in het midden van de dreihoek leggen. De rand met geklopt ei bestrijken.
-
Stap 4
Deegdriehoeken rollen, zodat het op croissants lijkt.
-
Stap 5
De hapjes op het bakblik zetten en met ei bestrijken.
-
Stap 6
Middenin de oven in ca. 12 - 15 Min. goudbruin bakken.