Halloween recept: zoete mummie
Deze zoete Halloween mummie is gemaakt voor jouw Halloween griezelgenot. Deze zoete mummie mag op jouw Halloween party natuurlijk niet ontbreken. Eenvoudig te maken dus genoeg tijd over om iedereen te laten schrikken.
- 25 min.
- 220° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 500 ml melk
- 1 pakje vanillepuddingpoeder
- 3 el suiker
- 100 g witte chocolade
- 6 el kokosrasp
- 125 g frambozen
- 2 hazelnoten, voor de ogen
Bereidingswijze
-
Stap 1
De melk laten koken, puddingpoeder en suiker doorroeren en tot een dikke pudding laten koken. Laten afkoelen en af en toe roeren, zodat er geen velletje ontstaat.
-
Stap 2
Witte chocolade door de lauwwarme pudding roeren en de kokosrasp toevoegen.
-
Stap 3
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte. Haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 4
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en links en rechts met een afstand van ca. 1,5 cm ca. 8 cm diep insnijden.
-
Stap 5
Verdeel de pudding over het midden van het deeg en leg hierop de frambozen. Sla hierover om en om de deegstroken, zodat er een mummie ontstaat.
-
Stap 6
De mummies in het midden van de oven in ca. 15 min goudbruin bakken. Hazelnoten als ogen op het deeg plakken met een klein drupje pudding.