Halloween gezichtjes
- ca. 15 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 6 figuurtjes :
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 50 g rode of groene pesto
- 2 el paneermeel of broodkruim
- Kruiden naar keuze om te bestrooien
- een beetje grof zeezout om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
De pesto met de paneermeel mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en 12 circels uitsteken. 6 circels op een met bakpapier belegde bakplaat leggen. Deze met het pesto-mengsel bestrijken en daarbij een rand van ca. 1 cm vrijhouden. Aan de bovenkant een klein steeltje vormen.
-
Stap 4
Uit de overige 6 circels 2 driehoekjes voor de ogen steken en lijntje voor de mond.
-
Stap 5
Deze circels over de andere circels heen leggen en aan de randen stevig vastdrukken.
-
Stap 6
De figuurtjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin bakken.
-
Stap 7
Het restdeeg bestrooien met kruiden en zout en in de oven ca. 10 minuten meebakken. Deze als snack serveren.
Tip: gebruik een vegan pesto voor vegan halloween gezichtjes.