Groentestrudel met roomkaas
- ca. 20 min.
- 180° C
- 170° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 2 strudels
- 1 pakje Tante Fanny Filo-& Strudeldeeg 120 g
- 1 grote wortel, in dunne lange plakken gesneden
- 1 grote gele wortel, in dunne lange plakken gesneden
- 1 pastinaak, in lange plakken gesneden
- 1 prei, gehalveerd
- 175 g roomkaas
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
De groenten in heet water blancheren (beetgaar koken) en laten afkoelen. Leg 1 vel deeg op een vochtige theedoek en het tweede vel er 90 graden gedraaid overheen leggen.
-
Stap 3
De groenten over het onderste gedeelte van het deeg verdelen, hierover de roomkaas verdelen en hierover weer groenten leggen. Dit herhaal je net zo vaak tot de helft van de groenten en de helft van de roomkaas op is. Daarbij 3 cm tot aan de rand links en recht vrij houden. Zijkanten over het deeg heen slaan en bestrijken en met behulp van de theedoek de strudel oprollen. De andere 2 deegvellen op dezelfde manier verwerken.
-
Stap 4
De strudel met de deegnaad naar onderen op een met bakpapier belegde bakplaat leggen. Bak de strudel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.