Groenten stromboli
Heb je al van een pizza stromboli gehoord? In dit geval heeft het niets met de beroemde vulkaan te maken, maar met een heerlijke pizza-variant. Pizza stomboli is een pizza – strudel gevuld met waar je maar trek in hebt. Wij hebben deze vegetarische stromboli gevuld met diverse soorten groenten en mozzarella. Een heerlijk recept om na te bakken!
- 20 - 25 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 stromboli:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- (alternatief: Rustiek pizzadeeg met potje saus)
- 1 rode ui, gehalveerd en in ringen gesneden
- 100 g champignons in plakjes gesneden
- 100 g mais
- 150 g mozzarella geraspt
- 2 tl oregano
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het deeg insmeren met de tomatensaus en rondom ca. 2 cm tot de rand vrijlaten.
-
Stap 3
Beleg het deeg met ui, mais en champignon en verdeel ca. 100 g mozarella en 1 tl oregano hierover.
-
Stap 4
Het deeg vanaf de breedte van onder naar boven tot een strudel rollen. Deegrol met een mes om de 3 cm licht inkepen en de bovenkant met de rest van de mozzarella en oregano bestrooien
-
Stap 5
De stromboli in het midden van de oven in 20 - 25 min. goudbruin afbakken.
Je kunt de vulling naar eigen smaak samenstellen. Probeer ook eens paprika, courgette, ham of tonijn.