Gerookte forelwafels Tante Fanny

Gerookte forelwafels

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • 18 - 20 min
  • 210° C
  • 200° C
  • 25 - 30 min

Ingrediënten:

voor 15 kleine wafels:

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 2 pakken gerookte forel met elk 2 forellen, in stukken van ca. 3 cm gesneden
  • 4 el tomatenpuree
  • 100 g zwarte olijven, fijngehakt
  • 250 g cherrytomaten, in plakjes gesneden
  • 2 el kleine tijmtakjes
  • 1 el notenolie of olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 ei om het bladerdeeg mee te bestrijken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 210° C boven-/onderverwarming.

  2. Stap 2

    Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Stap 3

    Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier direct op de ovenplaat uit en snijd het in 15 vierkanten van 8 x 8 cm. Zet het 10 min op een koele plek en bestrijk het dan met ei.

  4. Stap 4

    Meng de tomatenpuree met de olijven en smeer het mengsel losjes op de vierkanten. Laat hierbij een rand van 2 cm vrij.

  5. Stap 5

    Leg de cherrytomaten en de stukken gerookte forel er om de beurt op, strooi de tijmtakjes erover en druppel er een beetje notenolie en balsamicoazijn op.

  6. Stap 6

    Bak de wafels in het midden van de oven in 20 min goudbruin en serveer ze meteen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.