Geitenkaas vierkantjes met chutney
1 Bewertung
- ca. 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 8 vierkantjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 8 schijfjes geitenkaas
- 8 tl chutney naar eigen smaak
- 1 el tijm
- een beetje honing om te bedruipen
- ei, geklutst, om te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en in 8 gelijkmatige stukken snijden. De twee tegenoverliggende hoeken ca. 5 cm van de rand insnijden.
-
Stap 3
De uitgesneden hoeken over de tegenovergestelde hoek heenslaan en aandrukken. (Bekijk de video).
-
Stap 4
Chutney in de vierkantjes verdelen en de geitenkaas hierop leggen. Met tijm betrooien en de deegrand met ei bestrijken.
-
Stap 5
De geitenkaas vierkantjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken. Na het bakken met honing bedruipen.