Recept: gebakken panzerotti met prosciutto
1 Bewertung
- 3 -5 min. frituur / 10 -12 min airfryer
- Frituur: 160°C
- Airfryer: 180°C
- ca. 15 minuten
Ingrediënten voor 16 panzerotti:
- 2 rollen Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g (alt: 2 rollen Tante Fanny Vers Spelt- Pizzadeeg 400 g)
- 10 cherrytomaten, in vieren gesneden
- 1 tl oregano
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 4 plakjes prosciutto, fijngesneden
- 12 olijven, grofgehakt
- 125 g mozzarella, grof gesneden
- Zout en peper gemalen
- plantaardige olie om te bakken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de friteuse voor op 160°C of de Airfryer op 180°C en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
-
Stap 2
Het deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met een grote uitsteker (ø ongeveer 10 cm) 8 rondjes per deeg uitsteken.
-
Stap 3
Breng de cherrytomaten op smaak met zout, peper, oregano en voeg nu alle ingrediënten bij elkaar. Verdeel dit mengsel in het midden over de deegcirkels en vouw ze dicht. Druk de deegranden goed aan met een vork.
-
Stap 4
Bak de Panzerotti in de friteuse , per 8 stuks, gedurende 3 - 5 minuten goudbruin en draai tussendoor 2 tot 3 keer. Of bak ze in de Airfryer in 10 - 12 minuten goudbruin.
Tip
Deegresten meebakken en na het bakken met Parmezaan bestrooien. Lekker voor bij soep of een salade.