Recept: Galette met vijgen en gekarameliseerde uien
- ca. 30 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 40 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 1 el boter
- 3 uien, in halve ringen gesneden
- 1/2 tl tijm, blaadjes
- snuf kristalsuiker
- snuf zout
- 3 el mascarpone, op kamertemperatuur
- 4 el gorgonzola, op kamertemperatuur
- 200 g vijgen, in kwarten gesneden
- 1 ei, geklutst
- 40 g walnoten
- 1 el balsamico azijn
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
De boter in een pan smelten en de uien, tijm, suiker en het zout toevoegen. Op laag vuur ca. 30 min. laten karamelliseren.
-
Stap 3
De mascarpone met 3 el gorgonzola mengen tot een egale massa.
-
Stap 4
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Ca. 3 cm. van de randen vrij houden. Het deeg met het kaasmengsel besmeren en de gekaramelliseerde uien en vijgen hierover verdelen.
-
Stap 5
De rand van het deeg over de vijgen naar binnen vouwen en het deeg bestrijken met ei.
-
Stap 6
De taart onderin de oven in ca. 30 min. afbakken en 15 min. voor het einde van de baktijd 1 el gorgonzola en de walnoten over de taart strooien.
-
Stap 7
De taart besprenkelen met balsamico na het bakken.