Galette met aubergine - Tante Fanny

Recept: Galette met aubergine

en salami
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 40min.
  • 180° C
  • 160° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg 300 g
  • 200 g aubergine, in plakjes gesneden
  • 3 el Olijfolie
  • 200 g zure room
  • 2 eieren
  • 80 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el broodkruim
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el gedroogde oregano
  • 60 g salami, in plakjes
  • zout en peper naar smaak
  • een ei om te bestrijken
  • Een paar basilicumblaadjes om te bestrooien
galette aubergine

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    De plakken aubergine met wat zout bestrooien en laten staan tot het water vrijkomt. Dep de aubergine droog met wat keukenpapier en bak aan in wat olijfolie.

  3. Stap 3

    Meng de zure room, eieren, Parmezaanse kaas, broodkruimels, knoflook en 1 theelepel oregano, zout en peper met elkaar.

  4. Stap 4

    Rol het deeg met het bakpapier uit en bestrijk met het mengsel. Laat ca. 4 cm bij de randen vrij.

  5. Stap 5

    Plaats de salami en de aubergine afwisselend op de zure room.

  6. Stap 6

    Vouw de randen naar binnen en bestrijk met ei. Strooi ook wat oregano over de rand.

  7. Stap 7

    Bak de galette in ca. 40 min. goudbruin en garneer met basilicumblaadjes.

Tip

Deze galette past goed bij een Italiaanse salade gemarineerd met olijfolie, citroensap en zout.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.